Home Events Mindfulness Based Human Flourishing (MBHF) – Stephen Batchelor

15.Okt.2022

CET

Mindfulness Based Human Flourishing (MBHF) – Stephen Batchelor

Mindfulness Based Human Flourishing (MBHF) will be introduced in this series of four workshops.

We will explore the role of mindfulness practice as a key to flourishing in every aspect of human life.
We will seek to provide a comprehensive ethical, contemplative and philosophical framework for mindfulness, based on Stephen’s secular interpretation of the Buddhist foundation of mindfulness.

Schedule

Saturday 8, 15, 22, 29, October 2022, 15:00 – 18:00 CET
Language: Stephen speaks easy to understand English, live subtitles, German live translation planned

Audience

The programme is intended for mindfulness practitioners and teachers in all fields.
No prior knowledge of Buddhism is needed.

What we do

Each session will include talks, discussions and periods of silent reflection.

Price

The price includes the teacher’s compensation (course without Dana)

120 € Normal, 160 € Supporter, 50 € Subsidized

Teacher

STEPHEN BATCHELOR, author, globally active secular Buddhist meditation teacher (vipassana, mindfulness and more), former Buddhist monk, and leading thinker on Secular Buddhism. Stephen Batchelor bridges the gap between mindfulness as a means of self-awareness and an ethic for our times as a basis for authentic and engaged living. Thus, mindfulness practice for stress management and therapy becomes a form of art of living.

Achtsamkeitsbasierte Lebenskunst (MBHF)

In dieser vierteiligen Workshop-Reihe erforschen wir die Rolle der Achtsamkeitspraxis als Schlüssel zu einem gelingenden Leben mit Blick auf alle Facetten der menschlichen Existenz.

Wir werden versuchen, einen umfassenden ethischen, kontemplativen und philosophischen Rahmen für Achtsamkeit zu schaffen, der auf Stephens säkularer Interpretation der buddhistischen Grundlage der Achtsamkeit beruht.

Für wen interessant?

Das Programm richtet sich an Achtsamkeitspraktizierende und -lehrer in allen Bereichen.
Es sind keine Vorkenntnisse des Buddhismus erforderlich.

Samstag 8, 15, 22, 29, Oktober 2022, 15:00 – 18:00 Uhr
Sprache: Stephen spricht leicht verständliches Englisch, englische Live-Untertitel, deutsche Live-Übersetzung geplant

Ablauf

Jede Kurseinheit umfasst Vorträge, Diskussionen und Zeiten der stillen Reflexion.

Im Preis ist die Vergütung des Kursleiters enthalten (Kurs ohne Dana)

120 € Normal, 160 € Unterstützer, 50 € Vergünstigt

Kursleiter

STEPHEN BATCHELOR, Autor, weltweit tätiger Meditationslehrer (säkulare buddhistische Meditation/Achtsamkeit) und ehemalige buddh. Mönch ist Vordenker eines säkularen Buddhismus. Stephen schlägt eine Brücke zwischen Achtsamkeit als Mittel der Selbsterfahrung und einer Ethik für unsere Zeit als Basis für ein authentisches und engagiertes Leben. So wird aus der Achtsamkeitspraxis zur Stressbewältigung und Therapie eine Form von Lebenskunst.

Problems with booking / Probleme beim Buchen? Contact: info@buddhastiftung.org

Veranstaltung buchen

By booking this event you can attend all occurrences. Some of them are listed below but there might be more.

15.Okt.2022

Normal / Regular 120 €

Mindfulness Based Human Flourishing (MBHF) - 8, 15, 22, 29, Oktober 2022, 15-18 CET

Available Tickets: Unlimitiert
Der Normal / Regular 120 € ist am gewählten Termin bereits ausgebucht. Bitte anderes Datum wählen.
Unterstützer / Supporter 160 €

Available Tickets: Unlimitiert
Der Unterstützer / Supporter 160 € ist am gewählten Termin bereits ausgebucht. Bitte anderes Datum wählen.
Basic (Students etc.) 50 €

Available Tickets: Unlimitiert
Der Basic (Students etc.) 50 € ist am gewählten Termin bereits ausgebucht. Bitte anderes Datum wählen.